Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό και με τα παιδιά μας χαρούμενα για την πρώτη ημέρα συνάντησης με τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους . Η διεύθυνση του σχολείου  εκ μέρους των εκπαιδευτικών καλωσόρισε τους νέους και παλιούς μαθητές
και ενημέρωσε τους γονείς για το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας καθώς και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την μη διανομή των διδακτικών βιβλίων.
Σχετικό καλωσόρισμα και ενημέρωση έγινε και από τον Σύλλογο μας , παρουσία και εκπροσώπων του Δήμου , όπου και αναγνώσθηκε απο την κα Λεοντιάδου Σόνια ανακοίνωση του κου Δημάρχου.
Ο Σύλλογος μας σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την έγκαιρη έκδοση των σχολικών βιβλίων και την μείωση των κονδυλίων για την εκπαίδευση ανακοινώνει τα εξής:

Αγαπημένα μας παιδιά, καταρχήν καλωσορίζουμε τους μαθητές της Α' τάξης και σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και πολλά χαμόγελα , να είστε πάντα αισιόδοξα και χαρούμενα .
Τα ίδια ευχόμαστε βέβαια και στην διευθύντρια μας,στους δασκάλους  και στους γονείς σας οι οποίοι θα πρέπει να εξοπλιστούν με περίσσια  υπομονή και δύναμη γιατί η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με μεγαλύτερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά.
Πολλές οικογένειες ανάμεσα μας , ζουν μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια. Μέσα σε αυτό το κλίμα της απαισιοδοξίας και της ανέχειας καλούμαστε ακόμα μια φορά να δεχτούμε τις μειώσεις στο ήμισυ των χρημάτων προς τα σχολεία και την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς βιβλία , γεγονός πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα.
Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχαμε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και η οποία είναι τελείως διαφορετική από αυτή
που μας πλασάρουν τα μέσα ενημέρωσης ,  σας ενημερώνουμε ότι κανένας δάσκαλος δεν θα δεχτεί αγορασμένο βιβλίο στην τάξη του,εάν δεν προηγηθεί η διανομή των βιβλίων από το Υπουργείο.
Γι'αυτό το λόγο ο κάθε γονιός  να μην σπεύσει να αγοράσει τα βιβλία, που δικαιούται δωρεάν , αλλά θα πρέπει να ενημερωθεί και να συμβουλευθεί  αποκλειστικά  το δάσκαλο του παιδιού του , για τον τρόπο κάλυψης της διδακτικής ύλης.
Σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και τους υπόλοιπους Συλλόγους προγραμματίζουμε διαμαρτυρία για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και γιατί πρέπει να τους πούμε απλά ότι δεν μας αρέσει αυτή η τακτική , η τακτική της απαξίωσης του δημόσιου σχολείου  , γεγονός για το οποίο θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας και σχετική ανακοίνωση που θα σας διανεμηθεί.
Το δικό μας σύνθημα και των παιδιών μας , αντίθετα με της Υπουργού Παιδείας  πρέπει να είναι ,
 ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΦΟΔΙΑ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ .

Πέρα από τα καινούργια προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε , έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα χρόνια προβλήματα του σχολείου , όπως αυτό της μόνωσης του σχολείου και της διαρροής των βρόχινων νερών εντός των τάξεων , προβλήματος που συνεχώς αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων και δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες του δήμου παρ’όλες τις οχλήσεις μας και τα έγγραφα μας την προηγούμενη σχολική χρονιά. Μας διαβεβαίωναν για οριστική λύση εντός του καλοκαιριού πράγμα το οποίο δεν συνέβη . Γι αυτό το λόγο και φέτος δεν θα επιτρέψουμε μάθημα σε τάξεις <πισίνες> και θα προβούμε σε δράσεις άλλης μορφής .
Ο Σύλλογος Γονέων προσπαθεί σε καθημερινή βάση με προσωπική εργασία , πρωτοβουλίες και χρήματα του ταμείου να επιλύσει καθημερινά και χρόνια προβλήματα του σχολείου μας , σε συνεργασία πάντα με την διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς ,για να κρατήσουμε το σχολείο μας ζωντανό όμορφο και διατηρημένο έτσι ώστε  η διαβίωση των παιδιών μας εντός του σχολείου να είναι η καλύτερη δυνατή και ασφαλής .
Για να το επιτύχουμε όμως αυτό ,χρειαζόμαστε απαραίτητα και την δική σας συνεισφορά και συμμετοχή, τόσο οικονομική όσο και εθελοντικής εργασίας όποτε χρειάζεται.
Την φετινή χρονιά όσοι επιθυμούν και δύνανται να εγγραφούν ως μέλη του Συλλόγου , η ετήσια συνδρομή θα είναι 10 ευρώ για όλους , ανεξαρτήτως του αριθμού των παιδιών που έχουν στο σχολείο.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.