Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Λίγα λόγια για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα:

Ο Σύλλογος μας θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις ενέργειες και δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει αυτή την σχολική χρονιά σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου και τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και για τα προβλήματα τα οποία έως σήμερα υφίστανται.

Με έγγραφα μας αλλά και σε συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προβάλαμε τα θέματα που είναι άμεσης προτεραιότητας για το σχολείο μας και τα παιδιά μας. Σε πολλά από αυτά η μόνιμη απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Φυσικά εμάς δεν μας ικανοποιεί το ότι δεν υπάρχουν χρήματα προς διάθεση για τα σχολεία , κάτι το οποίο είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας να το επιλύσει και γι’αυτό το λόγο συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τις οχλήσεις μας προς το Δήμο.

Τα άμεσα προβλήματα του σχολείου μας και η αντιμετώπιση τους ,όπως αναφέρονται στα έγγραφα-αιτήματα προς τον Δήμο είναι τα εξής:

• Μόνωση  ταράτσας και κτιρίου λόγω εισροής υδάτων εντός των αιθουσών , όταν βρέχει , έχοντας ως συνέπεια να δημιουργείται κίνδυνος βραχυκυκλώματος , εμφάνιση υγρασίας , μούχλας και αποκόλλησης σοβάδων  (πραγματοποιήθηκε αυτοψία από συνεργεία του Δήμου κι από τον αντιδήμαρχο παιδείας και μας διαβεβαίωσαν ότι η μόνωση,θα είναι από τις πρώτες εργολαβίες που θα εγκριθούν και θα ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού, καθαρίστηκαν τα σημεία της μούχλας ,περάστηκε πρόχειρα με μονωτικό υλικό τμήμα της ταράτσας , καθαρίστηκαν οι είσοδοι των υδρορροών , κλαδεύτηκαν δέντρα που έφραζαν με τα φύλλα τους τις υδρορροές , τοποθέτηση καλυμάτων στα εξαεριστικά ).
  • Η επισκευή των κερκίδων στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ,όπως και των σκαλοπατιών λόγω επικινδυνότητας τους για τον τραυματισμό παιδιών ( κατόπιν συνεχών πιέσεων επί διμήνου ,αντιμετωπίστηκε με πολλή προχειρότητα και απλή επικάλυψη των σημείων που εμφανίστηκαν τα σίδερα , με την διαβεβαίωση ότι στο <<μέλλον>> θα γίνουν μόνιμες και πιο πλήρης εργασίες ).
  • Επικάλυψη με χώμα στο κηπάκι μεταξύ δημοτικού και νηπιαγωγείου, το οποίο είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών  λόγω εμφάνισης βράχων και τσιμέντων (πραγματοποιήθηκαν εργασίες κτισίματος τοιχίου αντιστήριξης και θα τοποθετηθεί χώμα έως την έναρξη του νέου σχολικού έτους) .
  • Επισκευή ή αντικατάσταση των φθαρμένων κάγκελων του σχολείου.( δεν πραγματοποιήθηκε καμία εργασία )
  • Απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων επί των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Αγ. Παντελεήμονος( δεν έγινε καμία μετακίνηση).
  • Αλλαγή και επισκευή στο ρελέ του ηλεκτρικού πίνακα, λάμπες, κουδούνι εξώπορτας, μεγάφωνα, συντήρηση κλιματιστικών κλπ (πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο ρελέ του πίνακα , τοποθέτηση λαμπτήρων στους διαδρόμους και στις τουαλέτες , δεν έγινε συντήρηση κλιματιστικών ).
  • Εξωτερικό βάψιμο του κτηρίου ( πραγματοποιήθηκαν τοπικά βαψίματα με χρώματα αγορασμένα από το Σύλλογο και το σχολείο).
  • Μετά από συνεχής πιέσεις στο Δήμο, πραγματοποιήθηκαν κλαδέματα  και απομάκρυνση κουκουλιών με τις κάμπιες, από τα πεύκα (από τον Σεπτέμβρη μας έχει υποσχεθεί ο δήμος ότι θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός για την ολική αντιμετώπιση του φαινομένου ,για να μην έχουν τα παιδιά μας το ίδιο πρόβλημα με τις αλλεργίες)
  • Απαίτηση για πρόσληψη σχολικών τροχονόμων και τοποθέτηση σηματοδοτών επί της οδού Αναπαύσεως ( προχωρήσαμε στην έκδοση ανακοίνωσης και κατατέθηκαν αιτήσεις προς την σχολική επιτροπή με ενδιαφερόμενους , προκειμένου από τη νέα σχολική χρονιά να προσληφθούν δύο σχολικοί τροχονόμοι).

Πέρα των ανωτέρω ο Σύλλογος μας προχώρησε με δικές του πρωτοβουλίες και χρήματα στις παρακάτω δράσεις:

• Αγορά και κατασκευή δύο μεγάλων πάγκων εργασίας για την δημιουργία  τμήματος ζωγραφικής,  αγορά είκοσι σκαμπό, καθώς και είδη ζωγραφικής όπως πινέλα, χαρτόνια κλπ.
  • Διαμόρφωση και επέκταση της σκηνής με προσωπική εργασία και χρήματα του συλλόγου καθώς και εθελοντική εργασία και προσφορά χρωμάτων γονέα του κ.Κόνδυλα Γιώργου,της σκηνής στην αίθουσα εκδηλώσεων.
  • Η αγορά μοκέτας για το μάθημα της  θεατρικής αγωγής
  • Χριστουγεννιάτικα δώρα (βιβλία) για τους μαθητές του σχολείου μας
  • Κόψιμο βασιλόπιτας με φλουρί και δώρο σε όλες τις τάξεις του σχολείου και στο γραφείο δασκάλων.
  • Πραγματοποιήθηκε η 3η εθελοντική αιμοδοσία στις 06 Φεβρουαρίου 2011, ενώ για αυτή την χρονιά έχουν διατεθεί από την τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας , 8 μονάδες αίματος για κάλυψη αναγκών συνανθρώπων μας.
  • Πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων υγιεινής  από ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού , με έξοδα του Συλλόγου..
  • Συμμετοχή με μέλη του Συλλόγου και μαθητών ,ως ένα από τα ελάχιστα δημόσια δημοτικά σχολεία , στην διαπολιτισμική εκδήλωση της UNICEF (19 Δεκεμβρίου 2010).
  • Διοργάνωση αποκριάτικου πάρτι μαθητών εντός του σχολείου ,καθώς και ετήσιου αποκριάτικου χορού στο Free club.
  • Πρόκληση σχολικού συμβουλίου και υποβολή προτάσεων για την εξομάλυνση των σχέσεων των παιδιών και για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας εντός του σχολείου (όπως δημιουργία τμήματος εικαστικών και έκθεσης ζωγραφικής ,τμημάτων μουσικής , ομιλίες προς του γονείς , κοινές δραστηριότητες μεταξύ των μαθητών).
  • Διοργάνωση ομιλίας στις 13 Μαρτίου 2011 από συμβουλευτική ομάδα και ψυχολόγο του Δήμου με θέμα «Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή»
  • Αγορά διακοσμητικών για την καλαισθησία του τμήματος ένταξης.
  • Με πρωτοβουλία και πρόσκληση του συλλόγου δόθηκαν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) στις τάξεις Α’ Β’ Γ’.
  • Μετά από αίτημά μας, χορηγία τράπεζας δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών που τον έναν εγκαταστήσαμε στο τμήμα ένταξης και τον άλλο στο γραφείο του συλλόγου.
  • Φιλανθρωπικό έρανο για συμβολική ενίσχυση και συμπαράσταση των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο  ( θα θέλαμε ,να ευχαριστήσουμε τους γονείς που με την χρηματική συμβολή τους , αγοράσαμε ηλεκτρικές συσκευές και δώρα για τα παιδιά στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Ελπίδα» καλύπτοντας κάποιες ανάγκες, που μας είχαν επισημάνει οι ίδιοι οι γονείς).
  • Διοργάνωση  1ης έκθεσης βιβλίου εντός του σχολείου ( θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στην έκθεση βιβλίου, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία). Οι εντυπώσεις που άφησε ήταν οι καλύτερες σύμφωνα με τα λεγόμενα γονέων και επισκεπτών, κάτι που μας έδωσε την δύναμη και ιδέα να καθιερώσουμε την έκθεση, κάθε χρόνο στο χώρο του σχολείου μας, με σκοπό να έρθουν τα παιδιά μας πιο κοντά στην μάθηση και την γνώση.
  • Συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε φαρμακευτικό υλικό στους Γιατρούς του Κόσμου.
  • Με πρωτοβουλία μας , με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και με την βοήθεια του γεωπόνου και των κηπουρών του Δήμου,τα παιδιά μας φύτεψαν λουλούδια  και δέντρα στα παρτέρια του σχολείου μας, κι αυτό ήταν κάτι που τα χαροποίησε και τα ευαισθητοποίησε . Στην συνέχεια με έξοδα μας και προσωπική εργασία περιφράξαμε τους χώρους και αγοράσαμε καρούλι με λάστιχο ποτίσματος.
  • Διοργανώσαμε το αποχαιρετιστήριο πάρτι των τμημάτων της ΣΤ τάξης.
  • Συμμετοχή με εθελοντική εργασία και οικονομική ενίσχυση ( ηχητική κάλυψη και φωτισμός , μικροέξοδα σκηνικών ) της καλοκαιρινής γιορτής που διοργάνωσε το σχολείο .
  • Δόθηκαν στα παιδιά της έκτης αναμνηστικά δώρα , έπαινοι και κληρώθηκαν κι άλλα δώρα στους μαθητές του  σχολείου.
  • Έκδοση ΑΦΜ και υποβολή πρώτης φορολογικής δήλωσης του συλλόγου,καθώς και έκδοση αποδείξεων για όλα τα έσοδα και τα έξοδα του συλλόγου.
  • Έκδοση πρωτοτύπων αντιγράφων καταστατικού Συλλόγου από το Πρωτοδικείο Πειραιά.
  • Δημιουργία ιστοσελίδας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου.

Οι ανάγκες του σχολείου είναι πολλές και  το κόστος για την κάλυψη τους είναι μεγάλο .Ο Σύλλογος μας με τα χρήματα που διαθέτει από τις συνδρομές των μελών και τις δραστηριότητες που διοργανώνει , προσπαθεί να καλύψει τις σημαντικότερες ανάγκες , ενώ ταυτόχρονα αφιερώνει πολλές ώρες από την προσωπική και οικογενειακή ζωή του, για να λύσει και να κάνει γνωστά τα προβλήματα του σχολείου μας, διεκδικώντας αυτά που δικαιούται από την πολιτεία και τον Δήμο.
Για τους ανωτέρω λόγους ζητάμε όσο το δυνατόν , περισσότεροι γονείς να συμμετέχουν στις δράσεις και πρωτοβουλίες του Συλλόγου , για την επίτευξη των στόχων , που αφορούν την καλύτερη και αξιοπρεπέστερη διαβίωση των παιδιών μας στο σχολείο.

Ευχαριστούμε όσους γονείς προσέφεραν βοήθεια και εθελοντική εργασία στις δράσεις του Συλλόγου ( Κονδυλάς Γ. , Γαβαλάς Π. ,  Κυριαζίδης Χρ. , Πασπαράκης Γ.)

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ με υγεία και δύναμη ψυχής για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες αυτές ημέρες.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μπορείτε να μαθαίνετε νέα και χρήσιμες πληροφορίες για θέματα που αφορούν το σχολείο και την εκπαίδευση καθώς και να αποστέλλετε μηνύματα και παρατηρήσεις για θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ