Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΙΟΥ 2011 ΤΟ '' Ι.Ο.ΑΣ '' ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με μία ιστορική απόφαση , καθιέρωσε την 11 Μαίου 2011  ως την ημέρα έναρξης της παγκόσμιας εκστρατείας για την Οδική Ασφάλεια .

Η Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη του Ο.Η.Ε. (UNECE) υποστηρίζει την εξαίρετη πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα απο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Σ.Ε.Π. (Σώμα Ελλήνων Προσκόπων) με σκοπό τη διάδοση σε όλες τις χώρες του κόσμου όπου οι Πρόσκοποι ανέρχονται στον αριθμό των 30 εκατομμυρίων μελών αποτελώντας την μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση νέων παγκοσμίως. Η ιδέα του προγράμματος έχει ήδη παρουσιαστεί σε σημαντικά συνέδρια για την Οδική Ασφάλεια, στη Γενεύη, στα Γιάννενα, στην Εσθονία, στην Τουρκία και πρόσφατα στο Βελιγράδι.

Στο παραπάνω πλαίσιο και σύμφωνα με το στόχο του Ι.Ο.ΑΣ. από την ίδρυσή του, το Ινστιτούτο διοργανώνει επιπλέον εκδηλώσεις σε στενή συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Σύλλογος μας , με την αφορμή την επίσημη έναρξη της 10ετίας Δράσεων (2011-2020) για την Οδική Ασφάλεια δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη βιωματική μάθηση των παιδιών απέστειλε αίτημα και επικοινώνησε με το Ι.Ο.ΑΣ.  προκειμένου και το δικό μας σχολείο υπαχθεί σε αυτό το πρόγραμμα .

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε ότι το αίτημα μας έγινε δεκτό και την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του στα παιδιά της Α' - Β' - Γ' τάξης του σχολείου μας .

Ο φόρος αίματος των τροχαίων ατυχημάτων καθημερινά στην χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι απίστευτα μεγάλος . Τόσο μεγάλη όμως πρέπει να είναι και η προσπάθεια μας ώστε τα παιδιά μας να μάθουν τους βασικούς κανόνες και το βασικότερο να αλλάξουν νοοτροπία , την δική μας "σκουριασμένη'' νοοτροπία που κανείς έως σήμερα δεν είχε προσπαθήσει να μας την αλλάξει.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και συγχαίρουμε την προσπάθεια και το έργο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Π.Μυλωνά .

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας