Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Ενημερωτική σύσκεψη σε θέματα παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/4/11 η προγραμματισμένη ενημερωτική σύσκεψη σε θέματα παιδείας , με πρωτοβουλία του κου Αντιδήμαρχου Παιδείας και προσκεκλημένους τους Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών σχολείων Κερατσινίου-Δραπετσώνας , στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου όπου  παρόν ήταν και ο δικός μας Σύλλογος. Τα θέματα τα οποία τέθηκαν σχεδόν από όλους τους Συλλόγους ήταν τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε σχολικό συγκρότημα και η έλλειψη χρημάτων για την κάλυψη εργασιών συντήρησης και επισκευών.
Ο Σύλλογος μας έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την έναρξη εργασιών το καλοκαίρι, για την αποκατάσταση και επισκευή της μόνωσης του κτιρίου , για το οποίο έλαβε και την διαβεβαίωση ότι θα είναι από τις πρώτες εργολαβίες που θα ανατεθούν.
Επισημάνθηκε το έγγραφο μας (αρ.πρ, 8/22-03-11) το οποίο έχει αποσταλεί στον Δήμο με θέμα ΄΄ Πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων στο σχολείο΄΄ , για το οποίο από ότι φάνηκε δεν ήταν ενημερωμένοι και αυτό επιβεβαιώνεται , το ότι μέχρι σήμερα κανείς από το Δήμο δεν επιλήφθηκε επί των διαλαμβανομένων σ'αυτό. Μερικά από τα σημεία που αναφέρθηκαν ήταν η άμεση επισκευή των σκαλοπατιών στις κερκίδες του γηπέδου μπάσκετ , η επικάλυψη με χώμα του μικρού πάρκου μεταξύ δημοτικού και νηπιαγωγείου στο οποίο είναι εμφανείς βράχοι και τσιμέντα , αιτήθηκε η απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων περιμετρικά του σχολείου , οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης και εμποδίων στην διέλευση των μαθητών , καθώς και η ανάγκη τοποθέτησης σηματοδότη και σχολικής τροχονόμου.
Αναφορικά με την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων , ενημερωθήκαμε έκπληκτοι ότι αυτός ο θεσμός έχει καθιερωθεί σχεδόν σε όλα τα σχολεία του Κερατσινίου και αρκεί μια απόφαση της δικής μας σχολικής επιτροπής , η οποία μπορεί να προκηρύξει θέσεις για  δύο άτομα τα οποία και θα επιλέξει , ενημερώνοντας την Δήμο σχετικά. Ευελπιστούμε άμεσα να ξεκινήσει η ανωτέρω διαδικασία προκειμένου στην νέα σχολική χρονιά να υπάρχουν οι δύο σχολικοί τροχονόμοι που δικαιούται το σχολείο μας.
Αίτημα θα πρέπει να σταλεί από την διεύθυνση του σχολείου μας και για τον ψεκασμό των πεύκων , τον μήνα Σεπτέμβριο για την αντιμετώπιση του φαινομένου πιτυοκάμπτης (κάμπιες) , κάτι το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία , από το παρελθόν στο Δήμο Κερατσινίου.
Για την ανάπλαση του αύλειου χώρου τόσο του δικού μας σχολείου όσο και των υπόλοιπων , ενημερωθήκαμε ότι ήδη < χάθηκε> ένα κονδύλι από ένα πρόγραμμα το οποίο είχαμε ενταχθεί , ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ , χωρίς να αναφερθεί ποιανού υπαιτιότητα ήταν ( Δήμου ,Νομαρχίας ή Ο.Σ.Κ) , γεγονός που έκανε την νέα δημοτική αρχή να ξανά εκκινήσει νέα διαδικασία για ένταξη σε νέο πρόγραμμα.
Για ακόμη μια φορά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει τουλάχιστον καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση από ότι είχαμε συνηθίσει έως σήμερα και διαβεβαιώσεις για μία Δημοτική αρχή η οποία θα είναι δίπλα μας και θα ανταποκριθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας.
Επειδή έως σήμερα έχουμε απογοητευτεί απο τα < ΘΑ > των προηγούμενων δημοτικών αρχών , κρατάμε μικρό καλάθι........... .
Γεγονός είναι ότι έως σήμερα , ότι απαιτήσαμε ως Σύλλογος ή και ως σχολείο για μικρο-επεμβάσεις υπήρχε ανταπόκριση έστω και εάν γίναμε πιεστικοί , γιατί το δικαιούμαστε !