Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Οδύσσεια στο διαδίκτυο: Επεισόδιο 1ο: "Στο δρόμο για την Ιθάκη"

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δυο αδέλφια ψάχνοντας για μια σχολική εργασία, πλοηγούνται στον Παγκόσμιο Ιστό σε νέους τόπους και άλλους χρόνους. Σερφάροντας σε ιστοσελίδες με ενημερωτικό, μορφωτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο, το ενδιαφέρον τους διεγείρεται για νέα γνώση. Ωστόσο, κάποιες ιστοσελίδες μπορεί να περιέχουν υλικό ακατάλληλο για τα παιδιά. Τα παιδιά εύκολα εξοικειώνονται με τη χρήση των μηχανών αναζήτησης και της αποτελεσματικής αξιοποίησής τους στην εύρεση πληροφοριών,αλλά δεν γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν τις συνδέσεις προς κάθε είδους ακατάλληλο περιεχόμενο. Η εικονική «Ασφάλεια Διαδικτύου» συμβουλεύει τους νεαρούς μαθητέςγια τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο και προτείνει φίλτρα αναζήτησης ή πρόσθετο λογισμικό ώστε οι ακατάλληλοι ιστότοποι να αποκλείονται από τα αποτελέσματα της αναζήτησης.
Παρακολουθήστε εδώ το σχετικό βίντεο: http://www.edutv.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1764&Itemid=210