Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ . ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 48 & ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
email: sg4dsd@gmail.com
www.syllogosgoneon4dsd.com
ΠΡΟΣ: 1. Γραφ.Δημάρχου
2. Γραφ.Αντιδημάρχου Παιδείας
3.  Γραφ. Αντιδημάρχου Καθημερινότητας

ΚΟΙΝ: 1. Γραφ.Δ/ντριας 4ου Δημοτικού
2. Γραφ. Δασκάλων
3. Γονείς και κηδεμόνες
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ  22/02/11
Αρ.πρ.05

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε Παιδείας και Αντιδήμαρχε Καθημερινότητας,
Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στις νέες αρμοδιότητες και στόχους που έχετε αναλάβει με την καινούργια Δημοτική αρχή.

Ο δικός μας σκοπός και επιδίωξη ως Σύλλογος Γονέων είναι:
1)      η ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ της οικογένειας, του σχολείου και των μαθητών, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και η δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άνετη διαβίωση των μαθητών κατά το χρόνο παραμονής στο σχολείο
2)      η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και εξύψωση των μαθητών, με την συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος
3)      ο εφοδιασμός του σχολείου με επαρκή και κατάλληλα εποπτικά και  τεχνικά μέσα για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών

Έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την υλοποίηση των ανωτέρω και δεδομένης της ανάληψης των αρμοδιοτήτων από το νέο Δήμο, σας παραθέτουμε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας, για μερικά από τα οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει με σχετικό έγγραφο μας και απαιτούμε την εξέταση αυτών, καθώς και τον προγραμματισμό των ενεργειών σας προς επίλυση τους :

α) Εκπόνηση μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και έναρξη εργασιών με το πέρας αυτού του σχολικού έτους, για την οριστική λύση της μόνωσης του κτιρίου. Ένταξη του σχολικού κτιρίου σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης με αντικατάσταση και τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων και κουφωμάτων, θερμομόνωσης δώματος, στέγης και κελύφους

β) Άμεση επέμβαση στις σχολικές αίθουσες που έχουν εμφανίσει μούχλα, μύκητες και φούσκωμα των σοβάδων σε τοίχους και ταβάνια, με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι δάσκαλοι καθημερινά να βρίσκονται στις τάξεις με κίνδυνο της υγείας τους. Ζητούμε άμεσα την έναρξη εργασιών για την απομάκρυνση των σοβάδων και της μούχλας και στην συνέχεια με το κλείσιμο των σχολείων το βάψιμο.

γ)  Ανάπλαση του προαύλιου χώρου, η οποία όπως μας είχε διαβεβαιώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εκπονηθεί σχετική μελέτη και είχε προγραμματιστεί η έναρξη εργασιών, γεγονός το οποίο εκκρεμεί τουλάχιστον τρία χρόνια. Άμεση προτεραιότητα είναι η κατεδάφιση μαντρότοιχου επί της οδού Αγ. Παντελεήμονος, ο οποίος αποτελεί κάθε βράδυ «κρυψώνα» για εξωσχολικούς, που εισέρχονται παράνομα στο σχολείο καθώς και η διαμόρφωση των χώρων που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.

δ)  Ελαιοχρωματισμός του κτιρίου εξωτερικά και εσωτερικά.

ε)  Ανακαίνιση χώρων τουαλετών των μαθητών και επισκευή του δικτύου αποχέτευσης από την οποία προέρχεται έντονη δυσοσμία.

στ) Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη  για διάβαση πεζών μαθητών επί της οδού Αναπαύσεως και πρόσληψη σχολικού τροχονόμου.

ζ) Πραγματική ανάπλαση της παιδικής χαράς που βρίσκεται ανάμεσα στο Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο. Η υπάρχουσα κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών μας. Παρακαλούμε να λάβετε τα μέτρα σας για την συντήρηση και τον καθημερινό καθαρισμό του χώρου και το κλείσιμο κατά τις νυχτερινές ώρες, γιατί οι γονείς δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση την οποία προσπάθησε να κατευνάσει η προηγούμενη Δημοτική αρχή με ανάπλαση 10 τετραγωνικών μέτρων στις υφιστάμενες υποδομές.

η)  Αντιμετώπιση προβλημάτων από το φαινόμενο της πιτυοκάμπης ή αλλιώς κάμπιας των πεύκων, η οποία προκαλεί έντονες αλλεργίες σε πολλούς μαθητές κάθε χρόνο.

θ)  Τοποθέτηση επιπλέον καθαρίστριας, δεδομένου ότι στο σχολείο μας δουλεύουν δύο καθαρίστριες εκ των οποίων η μία ασχολείται και στο νηπιαγωγείο.

Αναμένουμε από την νέα δημοτική αρχή πρωτοβουλίες και ενέργειες , που υποχρεούται να πάρει και που στόχο και σκοπό θα έχουν την κοινή προσπάθεια για αναβάθμιση και διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης των μαθητών και των δασκάλων στο σχολείο μας. Θα μας βρείτε δίπλα σας για οποιαδήποτε βοήθεια και συνεργασία μπορούμε ως Σύλλογος να σας παρέχουμε. Ανεξαρτήτως της αδιαφορίας ή απραξίας που πιθανόν εισπράξουμε από τους αρμόδιους φορείς , ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει να διεκδικεί  και να απαιτεί συνθήκες καλύτερης διαβίωσης για τα παιδιά μας , προβάλλοντας μόνο το συμφέρον των παιδιών και καμίας άλλης σκοπιμότητας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας