Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΟΚΟΚΚΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ

Κρούσμα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου παρουσιάστηκε σε μαθητή/τρια του 1ου Γυμνασίου Δραπετσώνας , την προηγούμενη εβδομάδα .Το σχολείο για προληπτικούς λόγους έκλεισε σήμερα και για δύο ημέρες. Λόγω της γειτνίασης των σχολικών κτιρίων ευαισθητοποιήθηκε τόσο η Διεύθυνση του σχολείου μας όσο και ο Σύλλογος , προκειμένου εξετάσουμε το ενδεχόμενο λήψης προληπτικών μέτρων και στο δικό μας σχολείο. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής μας διαβεβαίωσε ότι
πρόκειται για μηνιγγιτοδόκκοκο ο οποίος δεν επιβιώνει στο περιβάλλον και γιαυτό το λόγο δεν χρειάζεται απολύμανση και κλείσιμο του 1ου Γυμνασίου σχολείου και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το δικό μας σχολείο. Αυτοί που χρειάζονται ιατρικό έλεγχο και λήψη φαρμακευτικής αγωγής είναι τα άτομα που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον άρρωστο.
Παρ όλες τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων , και λόγω της έξαρσης της γρίππης Η1Ν1 παρακαλούνται  οι γονείς για την λήψη όλων των απαραίτητων ατομικών προληπτικών μέτρων και την συνεχή ενημέρωση των παιδιών για την οδηγίες ατομικής υγιεινής.Ενημέρωση για το μικρόβιο του μηνιγγιτοδόκκοκου μπορείτε να διαβάσεται κάνοντας κλικ εδώ http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=6741 και http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=367
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία σχετικά με εμφάνιση παρόμοιων κρουσμάτων πέρα της ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων, μπορείτε να αποστέλεται email στην σελίδα μας ή να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα μέλη του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου μας βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και θα λάβει όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας.

5 βήματα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας από την γρίπη

Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με χαρτομάντηλο, όταν βήχετε ή φταρνίζεστε.

Πετάξτε αμέσως το χαρτομάντηλο στο καλάθι των απορριμμάτων.

Δεν έχετε χαρτομάντηλο; Φταρνιστείτε στον αγκώνα σας και όχι στα χέρια σας.

Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.