Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα 02 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σχολικό συμβούλιο με την συμμετοχή των δασκάλων και του Συλλόγου Γονέων,στο οποίο και καταθέσαμε το αριθμ. πρ.04/01-02-20011 έγγραφο:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ουΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 48 & ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΠΡΟΣ : Γραφείο κας Διευθύντριας
             4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας

ΚΟΙΝ: 1) Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
                /Γρ. Αντιδημάρχου Παιδείας
                /Γραφείο κοινωνικής μέριμνας
            2) Γονείς και Κηδεμόνες

Ημερομηνία: 01 Φεβρουαρίου 2011
Αρ.Πρ.04

ΘΕΜΑ: "Προτάσεις στο σχολικό συμβούλιο για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και πρωτοβουλίες για κοινές δράσεις "

Σε συνέχεια της από 19/01/2011 συνέλευσης του Δ.Σ. του συλλόγου μας , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που πήραμε και τις προτάσεις που αφορούν τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών με προστριβές μαθητών , που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο σχολείο μας και τα οποία επεκτάθηκαν και μεταξύ των οικογενειών εκτός σχολείου.

Παράλληλα με τις πρωτοβουλίες που ήδη έχετε λάβει ως διεύθυνση , προτείνουμε μετά το σχολικό συμβούλιο και την συνάντηση του συλλόγου με την ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ,να καλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση γονέων , με την συμμετοχή την δική σας και των δασκάλων καθώς και την συμμετοχή του συμβούλου ειδικής αγωγής προκειμένου συζητήσουμε και ενημερώσουμε τους γονείς για τους τρόπους αντιμετώπισης , πρόληψης και αποφυγής παρόμοιων περιστατικών.

Την οργάνωση μαθημάτων ελληνικής γλώσσας στο σχολείο μας (από ότι γνωρίζουμε έχουν δημιουργηθεί τμήματα σε άλλο σχολείο), από εθελοντές εκπαιδευτικούς στους μετανάστες γονείς για να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με το σχολείο, την ελληνική κοινωνία και να μπορούν να υποστηρίζουν τα παιδιά τους στα μαθήματα.

Επίσης προτείνουμε την δημιουργία τμημάτων με κοινές δραστηριότητες μαθητών από διαφορετικές τάξεις , όπως:
α) την δημιουργία χορωδίας και την εκπαίδευση των μαθητών που θα επιλεγούν, κατά τις ώρες της ευέλικτης ζώνης.
β)την δημιουργία θεατρικών τμημάτων με προβολή του έργου στο τέλος της σχολικής χρονιάς όπως με επιτυχία είχατε διοργανώσει την προηγούμενη σχολική χρονιά.
γ)την δημιουργία εικαστικών τμημάτων με προγραμματισμό έκθεσης ζωγραφικής και απονομή βραβείου για την καλύτερη ζωγραφιά τάξης στο σχολείο .
δ)την δημιουργία τμημάτων για ενημέρωση θεμάτων υγείας σχετική με βασικές δεξιότητες (επικοινωνία, συνεργασία, δικαιώματα και όρια, δημιουργία σχέσεων και φιλίας, αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων) και γενικά θέματα προστασίας απέναντι σε κινδύνους που αντιμετωπίζουν , σε συνεργασία με ειδικούς του γραφείου κοινωνικής μέριμνας του δήμου.
ε)την δημιουργία ομάδων περιβάλλοντος με κοινές δράσεις εντός του σχολικού κτιρίου.

Στις πρωτοβουλίες αυτές που αποκλειστικό σκοπό έχουν την ανάπτυξη διαπολιτισμικών δράσεων και την καλλιέργεια της αρμονικής συμβίωσης Ελλήνων και μεταναστών μαθητών πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι εκπαιδευτικοί , οι οποίοι και θα μας βρουν δίπλα τους συμπαραστάτες και συνεργάτες σε οτιδήποτε χρειαστούν και μπορεί ο σύλλογος να βοηθήσει για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς. Πέρα των ανωτέρω προτάσεων και εως την πραγματοποίηση συγκεκριμένων δράσεων παρακαλούμε για την κατά το δυνατόν αύξηση της επιτήρησης προκειμένου αποφύγουμε νέα περιστατικά.

Εκτός των ανωτέρω προτάσεων και θεμάτων που παραθέσαμε , θα θέλαμε να επισημάνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δάσκαλοι και μαθητές καθημερινά από τα προβλήματα μόνωσης του κτιρίου και την παρουσία υγρασίας και μούχλας που παρατηρούνται σε τουλάχιστον τρεις τάξεις , με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και υγεία των μαθητών και των δασκάλων. Για το γεγονός αυτό έχει συνταχθεί έγγραφο του συλλόγου μας το οποίο και αποστείλαμε στον Δήμο.

Παρακαλούμε για την σχετική ενημέρωση και την κοινοποίηση του εγγράφου στον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο και σύμβουλο ειδικής αγωγής .

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χθες 01/02/2011 πραγματοποιήσαμε επίσκεψη και συνάντηση με την ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας προκειμένου συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν , όπως αυτά αναφέρθηκαν ανωτέρω. Για την επικείμενη συνάντηση των γονέων παρουσία των αρμόδιων φορέων , θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση μας.