Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου κατόπιν συνέλευσης που πραγματοποίησε την 19/01/11, αποφάσισε να λάβει πρωτοβουλίες αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με προστριβές μαθητών , που επεκτάθηκαν και έξω από το σχολείο μεταξύ γονέων και συγκεκριμένα:
- Ζήτησε από την Διεύθυνση του σχολείου έκτακτο σχολικό συμβούλιο , το οποίο και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
- Ζήτησε από την διεύθυνση την παρουσία συμβούλου ειδικής αγωγής απο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση , προκειμένου ενημερωθεί και συμμετέχει σε προγραμματισμένη συζήτηση μεταξύ γονέων και δασκάλων.
- Επικοινώνησε με υπεύθυνο προγράμματος ψυχοκοινωνικής στήριξης Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας , η οποία ήδη είχε μια πρώτη συνάντηση με την κα Διευθύντρια για μια πρώτη ενημέρωση και θα ακολουθήσει συνάντηση και με το Σύλλογο μας , για παροχή κατευθύνσεων προς επίλυση των προβλημάτων.
- Θα καταθέσει προτάσεις στο σχολικό συμβούλιο (όπως π.χ αυξημένη επιτήρηση κατά τα διαλείμματα ,έναρξη κοινών δραστηριοτήτων με συμμετοχή μαθητών σε διαγωνισμό ζωγραφικής , ίδρυση σχολικής χορωδίας κ.λ.π όπως είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι με επιτυχία η πρωτοβουλία των δασκάλων για θεατρική παράσταση) οι οποίες και θα αναρτηθούν στην σελίδα μας μετά την πραγματοποίηση του συμβουλίου.